Overlijdenskaart

Overlijdenskaart

Een overlijdenskaart kan gebruikt worden om een overlijden aan te kondigen of om nabestaanden deelneming van het overlijden te betuigen. Het schriftelijke aankondigingsbericht, ook wel rouwkaart genoemd, kan in de winkel gekozen en daar blanco, of gepersonaliseerd besteld worden.

Vroeger werden vaak alleen rouwcirculaires met een grijs of zwart kader gebruikt. Dat kan nog steeds. Tegenwoordig wordt meestal gekozen voor een overlijdenskaart met een gekleurde afbeeldingen, foto’s van de overledene of foto’s van plekken of dingen die voor de overledene bijzonder waren.

Doorgaans wordt de tekst voor een overlijdenskaart samen met de uitvaartverzorger. samengesteld zodat deze de locaties en tijden voor de nabestaanden kan reserveren.

Overlijdenskaarten, voorzien van speciale rouwzegels, die uzelf verstuurd kunnen in een speciale verzamelenvelop voor rouwkaarten in een PostNL brievenbus gedeponeerd worden, of worden afgegeven bij een postkantoor. De rouwpost wordt met voorrang en apart van andere post verwerkt. Zo komt deze sneller aan bij de geadresseerden.

Verzending van de overlijdenskaarten

Voor het verzenden van de overlijdenskaarten bieden wij u keuze om de verzending door Disign4Memories te laten verzorgen, waarna wij de extra kaarten als pakketje naar u verzenden. Voordeel is dan dat het gebruikte lettertype van de overlijdenskaart ook op de enveloppen gebruikt wordt en de kaarten dan 1 dag eerder door de geadresseerden ontvangen worden dan dat u de verzending zelf verzorgd. Wij kunnen ook de overlijdenskaart allemaal als pakket aan u sturen, zodat u de enveloppen zelf adresseert en verzend. Denk dan ook aan voldoende enveloppen, rouwverzendsets en postzegels – deze producten kunt u allemaal in de webshop per stuk bestellen. Overlijdenskaarten worden voorzien van speciale rouwzegels en verzonden in een speciale envelop. De rouwpost wordt dan door PostNL via een speciaal traject behandeld en zorgt ervoor dat de post – normaal gesproken – de volgende bezorgdag op het bestemde adres afgeleverd wordt. Design4Memories heeft geen invloed op de bezorging van de overlijdenskaarten, daarom adviseren wij u ter controle ook een kaart naar uw eigen adres te sturen.

Is uw bestelling van maandag tot en met vrijdag voor 16.00 uur akkoord gegeven en betaald, dan wordt de post diezelfde dag nog verzonden. Voor bestellingen in het weekend vindt u de verzendinformatie.

Teksten op de overlijdenskaart

Teksten op de overlijdenskaart zijn heel persoonlijk, daarom kiezen wij ervoor geen voor gedefinieerde teksten te plaatsen op de website. Wenst u gebruik te maken van een voorbeeldtekst dan kunt via de volgende link voorbeeldteksten voor een overlijdenskaart vinden: [HIER – een link naar een Google pagina met zoekopdracht (voorbeeldtekst overlijdenskaart)].