Gedachtenisprentjes

Gedachtenisprentjes

Vroeger werd het gedachtenisprentje een bidprentje genoemd en stond daar naast een religieus teken en de personalia van de overledene vaak een gebed op en werd in de kerk uitgereikt aan bezoekers van de uitvaartdienst.
Het gedachtenisprentje , de moderne versie van het bidprentje, is een klein kaartje dat tijdens of na de dienst wordt uitgereikt aan de belangstellenden. Vaak bestaat het gedachtenisprentje uit een foto van de overledene of afbeelding zoals op de rouwkaart, gegevens over het leven van de overledene en soms ook nog een gedicht of gebed. Uw keuze is echter niet gelimiteerd aan een keuze uit onze collectie maar u kunt naar volledig vrij inzicht een gedachtenisprentje samenstellen.

Na het uitzoeken van een gedachtenisprentje kunt u ervoor kiezen dat wij de tekst opmaken met de aangeleverde gegevens in het menu ‘Personaliseren’. U ontvangt altijd een drukproef ter goedkeuring van de opmaak van de rouwkaart. Pas als er een akkoord wordt gegeven zullen wij de kaarten drukken en verzenden. U kunt natuurlijk ook kiezen om de gedachtenisprentjes als blanco kaartje te ontvangen om deze zelf te bedrukken of dit via een drukkerij of uitvaartverzorger te laten doen.

Verzending van de gedachtenisprentjes

Voor het verzenden van de gedachtenisprentjes als pakket raden wij u aan de bestelling tijdig te plaatsen. Het drukwerk wordt, als u daarvoor kiest, verzonden via een speciale PostNL service om te zorgen dat uw pakketje de volgende bezorgdag voor 11.00 uur op het opgegeven adres afgeleverd wordt.

Is uw bestelling van maandag tot en met vrijdag voor 16.00 uur akkoord gegeven en betaald, dan wordt de post diezelfde dag nog verzonden. Voor bestellingen in het weekend vindt u de verzendinformatie hier.

Teksten op een gedachtenisprentje

Teksten op het gedachtenisprentje zijn heel persoonlijk, daarom kiezen wij ervoor geen voor gedefinieerde teksten te plaatsen op onze website. Wenst u toch gebruik te maken van een voorbeeldtekst dan verwijzen wij u graag naar onze voorbeeldteksten pagina.