Rouwkaarten ontwerpen

Rouwkaarten ontwerpen

Via de winkel van Design4Memories kunt u rouwkaarten ontwerpen en te bestellen. De kaarten kunnen volledig gepersonaliseerd worden, met een zelf opgegeven tekst. Voor het samenstellen van de rouwkaart zijn drie zaken van belang; De tekst op de rouwkaart – het ontwerp dat van toepassing is op de overledene of nabestaanden en het papier waarop de kaart wordt afgedrukt. Deze drie elementen stellen u in staat om een persoonlijke kaart te creëren. Uw keuze is echter niet gelimiteerd aan een keuze uit onze collectie maar u kunt naar volledig vrij inzicht een kaart samenstellen. Wij zullen, nadat wij een aantal keuzes en tekst ontvangen hebben, speciaal voor u een professioneel ontwerp maken. Belangrijk om te onthouden is dat de kaarten kort na het overlijden moeten worden verstuurd om familie en bekenden op tijd in te lichten over de uitvaart en eventuele momenten van afscheid. De rouwkaart wordt daarom vaak de dag na het overlijden verzonden.

 

Allereerst adviseren wij om een account aan te maken (via de knop Inloggen), zodat gemakte keuzes en tekstbewerkingen terug te vinden zijn wanneer een venster per ongeluk gesloten wordt.

U maakt een keuze voor het ontwerp van de rouwkaart en voorziet ons van de gewenste tekst voor de rouwkaart. Dit kan allemaal gemakkelijk en stap voor stap door eerst een rouwkaart te selecteren, waarna u een opmaak kiest. Daarna kiest u een papiersoort – bij de beschrijving van de rouwkaart hebben wij aangegeven welke papiersoort er voor ons voorbeeld gebruikt is – maar u kunt natuurlijk uit verschillende papiersoorten kiezen.

Wanneer u op de knop personaliseren klikt verschijnt er een pop-upvenster, waar de gegevens voor de rouwkaart ingevoerd kunnen worden. Bewerk hier de tekstvakken die van toepassing zijn. Onderaan het venster staat de knop ‘Kies bestand’, hier kunt u bijvoorbeeld een adressenlijst uploaden om de enveloppen te personaliseren, maar via deze knop kan ook een foto of tekstbestand geüpload worden.

Nadat u alle stappen doorlopen hebt, ontvangen wij de gegevens voor de rouwkaart maken wij een drukproef klaar. Deze ontvangt u van ons per e-mail. Nadat wij van u schriftelijk akkoord hebben ontvangen, drukken wij de kaarten af en worden deze verzendklaar gemaakt.

Het verzenden kan op verschillende manieren gebeuren. Wij kunnen het adres van de ontvanger op de envelop afdrukken en rechtstreekst verzenden, zodat u alleen eventueel extra kaarten en enveloppen als pakketje van ons ontvangt. Met deze optie wordt tijd bespaard, omdat niet eerst het pakket naar u verzonden hoeft te worden, waarna de rouwpost apart bij PostNL naar de geadresseerde verzonden wordt.

Verzending van de rouwkaarten

Voor het verzenden van de rouwkaarten bieden wij u keuze om de verzending door Disign4Memories te laten verzorgen, waarna wij de extra kaarten als pakketje naar u verzenden. Voordeel is dan dat het gebruikte lettertype van de rouwkaart ook op de enveloppen gebruikt wordt en de kaarten dan 1 dag eerder door de geadresseerden ontvangen worden dan dat u de verzending zelf verzorgd. Wij kunnen ook de rouwkaarten allemaal als pakket aan u sturen, zodat u de enveloppen zelf adresseert en verzend. Denk dan ook aan voldoende enveloppen, rouwverzendsets en postzegels – deze producten kunt u allemaal in de webshop per stuk bestellen. Rouwkaarten worden, voorzien van een speciale rouwzegels en verzonden in een speciale envelop. De rouwpost wordt dan door PostNL via een speciaal traject behandeld en zorgt ervoor dat de post – normaal gesproken – de volgende bezorgdag op het bestemde adres afgeleverd wordt.

Is uw bestelling van maandag tot en met vrijdag voor 16.00 uur akkoord gegeven en betaald, dan wordt de post diezelfde dag nog verzonden. Voor bestellingen in het weekend vindt u de verzendinformatie [HIER – link naar pagina over verzending].

Teksten op de rouwkaart

Teksten op de rouwkaart zijn heel persoonlijk, daarom kiezen wij ervoor geen voor gedefinieerde teksten te plaatsen op de website. Wenst u toch gebruik te maken uit een voorbeeldtekst dan verwijzen wij u naar [HIER – een link naar een Google pagina met zoekopdracht (voorbeeldtekst rouwkaarten)].