Waarom een afscheid nooit one-size-fits-all mag zijn

Waarom een afscheid nooit one-size-fits-all mag zijn

Waarom een afscheid nooit one-size-fits-all mag zijn

Je hebt in onze blogs met regelmaat al gelezen dat wij fervent voorstander zijn van je eigen plan trekken. Van kiezen voor datgene dat bij je past. Bij maatwerk in plaats van de standaard. Van iets zoeken of vinden wat bij jou of de overledene past, in plaats van wat ‘hoort’ of ‘nu eenmaal meestal zo is’.
In directe zin is dat natuurlijk zo vanuit ons drukwerk, waarbij de persoonlijke touch en het aanpassen naar specifieke wensen altijd het uitgangspunt is. Maar dat kan en hoort breder.


Een afscheid doe je in onze branch maar eenmaal. Dat moet dus goed zijn. Kloppen bij jou, jullie en degene van wie je afscheid neemt. En dus juichen wij van harte toe dat men de ruimte neemt om een afscheid zo te maken dat het precies dat afscheid is dat je wilt en wat weerspiegelt waar je dierbare voor stond. En dat kan op allerlei manieren. Daarom in ons blog van vandaag de meest voorkomende manieren om een afscheid persoonlijk en uniek te maken.

 1. Muziek
  Als je online gaat kijken naar ideeën voor muziek bij een afscheid kom je veel suggesties tegen die je op inspiratie kunnen brengen. En als je dan iets vindt dat misschien populair is maar helemaal past, TOP! Als je niets vindt in die suggesties of je weet eigenlijk al precies wat helemaal past of HET favoriete liedje was van je dierbare.. TOP.
  Lijkt dat niet helemaal te passen in een afscheidssetting.. wat dan nog? Uiteindelijk is een afscheid jullie afscheid van degene die je moet missen. Als daar muziek bij past die het verhaal vertelt wat moet worden verteld, dan is dat geweldig.
 2. De kist
  De meeste mensen kiezen voor een kist, en die zijn er vanzelfsprekend in allerlei soorten en maten, qua materiaal en stijl. Maar er is meer. Je kunt ook in of onder doeken worden geplaatst of voor andere opties kiezen.
  Hoewel die misschien niet zo standaard zijn, gaat het er vooral om dat je niet verplicht voelt om datgene te doen dat gebruikelijk is, als je vindt dat dat niet bij jou of je dierbare past.
 3. De kaart / het drukwerk
  Natuurlijk moesten we deze noemen. Want hoewel we enerzijds graag richtlijnen geven om drukwerk zo goed mogelijk het doel te laten bereiken waarvoor ze zijn gemaakt, willen we wel dat die kaart weerspiegelt wat je wilt.
  Of dat nu een foto is, om het beeld te vangen hoe je je dierbare wilt tonen, kiest voor kleur of juist ingetogenheid. Of je je teksten ontspannen wilt laten zijn of meer voor klassieke manieren gaat… jullie kiezen.

Neem ons dus mee in je wensen en uitgangspunten en dan komen we samen tot het drukwerk, de rouwkaart of het bedankje wat voor jullie weerspiegelt wat je zocht.

Share this post