Gedenken.. ook na het afscheid.

Gedenken.. ook na het afscheid.

Wanneer je geconfronteerd wordt met een overlijden, komt er veel op je pad. In onze blogs van afgelopen periode hebben we veel aandacht besteed aan de bekende elementen van het regelen van een afscheid. Van rouwkaart tot bedankje; of je dat nu traditioneel wilt aanpakken of juist het een beetje anders wilt doen.

Maar wanneer het afscheid voorbij is, de dankkaarten zijn verzonden, blijf je als familie en vrienden van de overledene vaak nog lang bezig met het verlies.

En daarom schijnen we vandaag een lichtje op de artikelen die passen bij die periode, na de rouwkaart, condoleances en dankkaarten.

Gedenkartikelen; waar kan ik aan denken?

Met gedenkartikelen kun je eigenlijk allerlei kanten op. Uiteindelijk is het iets wat je verbindt aan de overledene en iets waarmee je actief ‘gedenkt’.

Juist omdat een herinneringsaandenken heel persoonlijk kan zijn, zijn gepersonaliseerde artikelen dan ook populair.

Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan kaarsenhouders of sieraaddoosjes. Daarnaast is een foto, met of zonder lijst of in verschillende verschijningsvormen, natuurlijk een logische en veelvoorkomende manier van herinneren.

De rol van gedenkartikelen

Waar je tijdens ‘het regelwerk’ rondom een overlijden heel erg bezig bent met het regelen en organiseren van praktische zaken in een periode waarbij ook emotie een plek kent, is dat na al dat regelwerk anders. Dan is vaak meer ruimte (en dat kan fijn of juist moeilijk zijn) om plek te maken en geven aan het verdriet en verlies.

In beide periodes ben je geholpen met persoonlijke aandacht en zorg zodat wat je voor ogen hebt wordt gerealiseerd op een manier die echt ‘raak’ is. Professioneel, maar met begrip voor wat je doormaakt.

Vanuit dat perspectief, werken we ook graag aan gedenkartikelen; we willen samen met jou werken om het aandenken zo vorm te geven dat ondanks het verdriet, een mooie en positieve herinnering achterblijft.

Specifieke wensen – kom in contact

We leggen je natuurlijk graag uit wat er allemaal mogelijk is. En omdat niemand hetzelfde is, komen we dus graag in contact om samen met jou te denken over wat je wilt en wat niet.

Naast de informatie op onze website, vertellen we graag persoonlijk wat mogelijk is en horen we wat je voor ogen hebt, voor actief meedenken en een prachtig resultaat.

Neem eens contact op

Share this post